Raviminfo võimaldab nutitelefoniga lähimat apteeki leida

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik

Nüüd on IPhone'i kasutajatel võimalik tasuta alla laadida rakendus, mis leiab lähima apteegi, näitab soovitava ravimi olemasolu, lühima tee apteegini ning pakub hinnavõrdlust.


Tegu on entsüklopeedialaadse andmebaasiga, mis hõlmab kõiki Eestis müüdavaid ravimeid. IPhone'i puudumisel leiavad soovijad vajaliku info aadressilt www.raviminfo.ee.

«Valminud rakendus on vajalik abivahend nii arstile kui patsiendile. Ühelt poolt on võimalik välja selgitada, millisest apteegist kõige kiiremini ravimi kätte saab, teisalt saab inimene infolehe alusel ise selgitada, millised on võimalikud kõrval- või koostoimed teiste preparaatidega,» rääkis OÜ Apteekide Infotehnoloogia juhataja Siim Uibokand.

Ta lisas, et eriti vajalik on taoline rakendus suvisel ajal, kui inimesed puhkavad ja ringi reisivad. Teenus on kõigile tasuta.

Programmeerija Martin Velsi poolt loodud lahendus jõudis juba esimesel nädalal allalaadimiste TOP 25s esimesele kohale.

Lähiajal lisab apteekide infotehnoloogia teenistus teenusele lihtsasti kasutatava võimaluse kontrollida samaaegselt kasutatavate ravimite koostoimeid. Teisisõnu, piisab ravimite nimede sisestamisest vastavasse vormi, et veenduda nende kooskasutamise ohutuses.

Sarnane lahendus luuakse ka teistele nutitelefonidele. IPhone'i kasutajad saavad rakenduse alla laadida nimega «Raviminfo».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles