Galerii: selgusid Tartu kaunimad kodud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kaunis Eesti kodu 2011» tiitli said Tartus eramud Tüürimehe 3, Kiigemäe 4, Lehe 12 ja ridaelamu Tamme pst 79. Vaata pilte Tartu kaunimatest kodudest.


Üheksaliikmeline hindamiskomisjon andis välja ka neli eripreemiat. Eeskujulikult hooldatud aia ja lastesõbraliku lahenduse eest vääris preemia Kuru 12, kaunilt kujundatud eesaia eest tunnustati paarismaja Tammekuru 27 ja 29. Eesti Maaülikool sai eripreemia Fr. R. Kreutzwaldi 1 ja 3 pilkupüüdva avaliku ruumi eest.

Hindamiskomisjoni esimees abilinnapea Raimond Tamm ütles, et tänavune konkurss pakkus rohkelt positiivseid emotsioone. «Tamme pst 79 ridaelamu on suurepärane näide sellest, kuidas erinevate koduomanike ladus koostöö võimaldab jõuda väga heade tulemusteni ühise haljastuse rajamisel ning koduõue kujundamisel. Tüüpprojekti alusel rajatud elamutest koosnevas elurajoonis mõjus Lehe tänav 12 eramu juurde rajatud koduaed tõelise pärlina,» möönis Tamm.

«Siirast heameelt valmistas kõigi konkursil osalenute pühendumus oma koduaia eest hoolitsemisele ning samuti see, millise õhinaga aastate vältel tehtud tööd komisjonile tutvustati,» lisas ta.

Kauni kodu tiitli saanuid autasustab Tartu linn 200-eurose, eripreemia pälvinuid 100-eurose kinkekaardiga. Konkursi paremaid tunnustatakse linnapea vastuvõtul Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 raekoja saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles