Metsmaasikad maksavad turul 30 eurot kilo

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsmaasikad.
Metsmaasikad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kodumaine talukaup on vallutanud turuletid ja ehkki hinnad ei ole just kõige odavamad, eelistavad ostjad kindlalt eestimaist värsket kraami välismaa omale.

Täna keskpäeval lausa puupüsti külastajaid täis olnud Nõmme turul oli maasika kilohind kahe ja poole ning kolme euro vahel, samas kui Poola maasikate eest küsitakse kaupluses umbes viis eurot ning Eesti maasika kilohind on seal veel lausa seitse eurot, vahendab ERR Uudised.

Värske kartul oli müügihitina maasikate järel kohe teisel kohal ning kui veel enne jaani jäi alla kolme euro vaid nööpnõelapea suuruste mugulate kilohind, siis nüüd võis korralikus mõõtmes värske kartuli koju viia ka kahe euro ja mõnekümne sendi eest.

Müügil olid ka esimesed kukeseened, mis vaatama 20-eurosele kilohinnale ostjaid leidsid.

Küll aga ei olnud seened sugugi turu kalleim kaup, sest metsmaasika kilo maksis lausa 30 eurot – sama summa eest saaks juba kümme kilo aedmaasikaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles