Galerii: vaata pilte Viljandimaa kaunimatest kodudest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kauni Eesti kodu 2011» konkursist võttis Viljandimaal osa kokku 31 nominenti, mille seast valis maakondlik komisjon välja viis parimat.


Kodukaunistamise Viljandimaa komisjon tunnustas konkursi võitjatena maakonnas:

Ain Arula ja Seidi Kuldvere – Pärna talu, Taevere küla, Suure-Jaani vald;
Perekond Berzin – Järvekalda, Karula küla, Saarepeedi vald;
Perekond Teearu – Vabriku 9, Mõisaküla linn;
Kaavere külaplats – Kaavere küla, Kolga-Jaani vald; külaseltsi esindaja Mirja Keerup;
Tarvastu vald – vallavolikogu esimees Aivar Kustavus, vallavanem Alar Karu.


Viljandimaa viieteistkümnest omavalitsusest kümme esitasid konkursile kokku 31 nominenti: 22 kaunist maa- ja linnakodu, kaks korterelamut ja ühe elamukvartali; samuti olid esindatud puhkemaja, külalistemaja, puhkeala, tootmishoone, külaplats ja vald. Seejuures esitas Tarvastu vald viis objekti, Pärsti vald neli objekti, Abja, Saarepeedi ja Suure-Jaani vald ning Mõisaküla, Viljandi ja Võhma linn igaüks kolm objekti ning Paistu ja Kolga-Jaani vald mõlemad kaks objekti.

Kandidaate oli tänavu üle kahe korra rohkem kui eelmisel aastal ning kõigi nende külastamiseks kulus komisjonil kaks pikka päeva. Komisjoni esimehe, Viljandi maavalitsuse finantsnõuniku Eva Sisask tõdes, et aastatega on kodukaunistamise tase Viljandimaal ühtlaselt paremaks muutunud. Ta lisas, et kandidaatide hulgas oli neidki, kes on varem üle-eestilist tunnustust pälvinud, näiteks Lusika talu Tarvastu vallas ja Pärna talu Suure-Jaani vallas.

«Kõik kandidaadid olid väga tasavägised ja komisjonil oli valikut teha üpris keeruline, kuid otsus sündis siiski üksmeelselt,» lisas Eva Sisask. Nagu varemgi, oli otsustamise juures üheks määravaks teguriks just stiilipuhas tervikpilt.

Ühtlasi ärgitas Eva Sisask kõiki maakonna omavalitsusi edaspidigi kohalikke kodukaunistamise ja heakorrakonkursse korraldama, sest need annavad tugeva aluse ka üle-eestilistel mõõduvõtmistel kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles