Tartu turul maksab maasikakilo 2,50 eurot

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Eesti konjunktuuriinstituudi andmetel maksis kilo Eesti aedmaasikaid turgudel 20. juuni seisuga keskmiselt 4,75 eurot, siis täna Tartus oli müüjate arvates praeguseks keskmiseks hinnaks maksimaalselt 2,80 eurot, kuigi peamiseks hinnaks on müügikohtades 2,50.

Täna oli Tartu avaturul müügil palju maasikaid, kuid hind on müügikohtades peamiselt 2,50 (nii Polka, Honeoye kui ka Korona sort). Üks müüja müüs enda maasikaid ka kahe euroga.

Meeksi vallas asuva Toode talu müüjate hinnangul oli konjunktuuriinstituudi pakutud hind Eesti turgudel siis, kui maasikad alles müüki tulid ja nüüd ei saa sellistest numbritest enam rääkida.

Müüjate arvates võib Tartu turul maasika keskmine hind olla praegu maksimaalselt 2,80 eurot ja mujalgi ei tohiks ta olla väga palju üle kolme euro. Üle nelja euro võib maasikakilo hind müüjate hinnangul olla praegu ainult siis, kui turg kohe-kohe sulgetakse ja keegi otsustab mõnekümneks minutiks hinna taevasse tõsta.

Värske kurk (väike) maksis Tartu turul täna 2 eurot ja värskelt soolatud kurk olenevalt müügikohast 3-5 eurot.

Värske kartuli (Quarta, Arieko, Flavia, Arielle sordid) kilo hind oli olenevalt kartuli suurusest 1,50-3 eurot, kuid põhiliselt olid müügil 2,50 eurot maksvad kartulid.

Kõige enam erinesid aga tomatite hinnad, mis algasid 1,50-st, kuid lõppesid lausa 4 euroga. Keskmine hind võis jääda aga taas 2,50 juurde.

Murelid olid pärit aga Ungarist ja nende hinnaks oli turul 3,90, kuid turuala ees müüdi mureleid, mille hind oli juba kõrgem.

Itaalia arbuusi kilo maksis 1,30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles