Maasikafestivalilt saab tänavu osta ka Läti marju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikafestival ootab ostjaid sel nädalavahetusel.
Maasikafestival ootab ostjaid sel nädalavahetusel. Foto: Artur Sadovski

Nädalavahetusel toimuvale maasikafestivalile, kus varasematel aastatel on kaubeldud vaid eestimaiste marjadega, tuleb tänavu kaupa ka lõunanaabrite juurest Lätist.

Festivali korraldaja Elke Lillemets maasikakasvatajate liidust ütles, et tegelikult on Lätis kasvatatud marjade müüjaid vaid üks. «Ta on pärit Eesti piiri äärest ja ta ise avaldas soovi tulla,» rääkis korraldaja. Ülejäänud müüjad on festivalil Eesti erinevatest nurkadest.

Lillemets lubas, et müüjatel on pakkuda nii moosimarju kui ka ilusaid suuri maasikaid neile, kes need kohe lauale panna kavatsevad. «Eks kõik müüjad müüvadki tavaliselt kolmes jaos: moosimarja, väikest marja ja suurt marja,» teadis naine.

Hindade kohta ütles korraldaja nii palju, et need ei tohiks olla üle kolme euro, pigem allpool seda. Kõige soodsama hinnaga lähevad maasikad müügile festivalil korraldavatel oksjonitel – viie kilo maasikate alghinnaks on seatud üks eurosent. Enampakkumistel müüakse kahe festivalipäeva jooksul ära rohkem kui 100 kilo maasikaid.

Maasikafestival toimub Tallinnas Ülemiste keskuse parklas laupäeval, 2. juulil ja pühapäeval, 3. juulil. Kauplemine algab juba kell üheksa ja kestab kella kuueni õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles