Võru tõstab piletihindu ning kärbib järsult soodustusi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss.
Buss. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Võru linnaliinide bussipiletite hinnad muutuvad jaanuarist kallimaks ning samast hetkest väheneb soodustusi saavate inimeste hulk, otsustas eile kohalik linnavolikogu.


Võrumaa Teataja väitel muutub piletisüsteem ka oluliselt lihtsamaks - kui praegu pakutakse liinibussiga sõiduks kolme eri hinnaga piletit, siis 1. jaanuarist erinevused kaovad ning kehtima hakkab ühtse kaheksakroonise hinnaga üksikpilet.

Abilinnapea Jüri Johansoni sõnul on Võrus uuest aastast üksikpileteid võimalik osta ainult bussijuhilt ning isikutel, kellele on ette nähtud soodustused, pole enam võimalik osta eelmüügist tavahinnast kroon odavamat üksikpiletit.

Kuna soodushinnaga üksikpileteid jaanuarist enam ei müüda, on inimestel võimalik kasutada üksnes sooduskuupiletit, teisi soodustusi ühissõidukis ette nähtud pole.

Uuest aastast kallinevad ka kuukaardid: 240-kroonise kuupileti hind tõuseb 250-le ja sooduspileti hind 175 kroonilt 200-le.

Sooduspileti ostuõiguse saajate ring jääb praegusega võrreldes samaks, välja arvatud mundris ajateenijad, kes peavad uuest aastast bussipileti eest taas täishinda maksma.

Õiguse tasuta sõita kaotavad Võru linna üle 70-aastased inimesed ning Võrumaa sõjameeste ühenduse liikmed: uuest aastast samastatakse nad teiste vanaduspensionäridega.

Kui Võru vald ei liitu linna pakutavate soodustustega, kaovad sooduspiletid ära ka neilt sõitjatelt, kes on Võru valla elanikud.

Alates järgmisest aastast on Võru linna bussitransport maavalitsuse korraldada ning senised neli linnaliini asendatakse kolme linna läbiva liiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles