Soomlased kahtlevad Eestiski jagatud suitsuandurite kvaliteedis

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud korteris puudus suitsuandur.
Põlenud korteris puudus suitsuandur. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Päästeamet on ostnud ja inimestele laiali jaganud 17 000 Hiinas toodetud suitsuandurit KD-107, mille kvaliteedi seadis kahtluse alla Soome turvatehnika keskus Tukes, mis nõuab ka nende müügilt korjamist.



Ameti pressiesindaja Reimo Raja sõnul tuli Soomest ärevakstegev signaal, mida aga lahti ei seletata, kirjutab SL Õhtuleht.

Tema väitel on anduril Belgia turvasertifikaat, kuid kui pädeva firma kordustestil anduril tõepoolest mõni viga avastataks, peaks selle kõikjal Euroopa Liidus müügilt kõrvaldama.

Tukese kodulehekülg väidabki, et kaks Hiina firma Ningbo Kingdun suitsuandurimudelit ei läbinud Soome turvatesti, päästeameti järelepärimise peale teatas aga Tukes, et KD-107 olevat nüüd saadetud kontrollimiseks ka Soome tehnojärelevalvekeskusse.

Päästeametile on seni kõnealuse mudeli kohta tulnud vaid üks kaebus, kus anduri sireen jäi tööle, kuid suitsule reageeris ta ikka õigesti; samuti on amet ise andureid testinud ja probleeme pole esinenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles