Uus Ameerika-raamat nii reisijale kui unistajale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade Foto: Priit Pullerits

Äsja ilmunud Ameerika Ühendriike tutvustav reisiraamat «Ameerika» Postimehe vanemtoimetaja Priit Pulleritsu sulest on mõeldud eestlastele, kel on ookeanitaguse suurriigi vastu huvi ja kes usaldusväärset teavet otsivad.


«Raamatut kirjutades pidasin silmas eeskätt inimesi, kes tahavad ja plaanivad Ameerikasse sõita, et nad saaks aegsasti ja kompaktselt oma emakeeles ideid, kuhu minna ja mida vaadata,» kommenteeris Pullerits. «Samas püüdsin mõelda ka neile, kellele reis Ameerikasse jääb esialgu ehk kaugemaks unistuseks, kuid kes sellegipoolest tahaks oma unistusi pisut toita,» arvas autor, kes usub, et raamatut lugedes saavad viimased lugejad igatahes tajuda kohaloleku efekti.

Raamatu ilmumine langeb Pulleritsu sõnul igati soodsale ajale, sest esiteks on Eesti just saanud USAga viisavabaduse. «Teiseks lendab ilmselt lähiajal Ameerikasse umbes 5000 eestimaalast, kes haarasid kinni hiljutisest ülisoodsast lennupiletite kampaaniast.»

Reisijuht on jagatud kaheks suureks osas: esmalt idarannik (näiteks New York, Washington, Philadelphia, Florida jne) ja teiseks läänerannik (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Oregon jne), sissejuhatuseks kompaktne pilguheit Ameerika värvikasse möödanikku. Lisaks praktilised nõuanded. (PM)

Raamat

«Ameerika», alapealkirjaga «Idaranniku pilvelõhkujatest Metsiku Lääne kanjoniteni».  Autor Priit Pullerits.  


Ajakirjade Kirjastus 2008.


Priit Pullerits on käinud Ameerikas üle kümne korra. Esimest korda 1990. aastal New Yorgi Columbia Ülikooli ajakirjanduskooli tudengina, viimati sel suvel neljanädalasel seiklusel läänerannikul ja Metsikus Läänes.


Reisiraamatu andis Ajakirjade Kirjastusega koostöös välja Go Grupp. Samas sarjas on ilmunud Sergei Stadnikovi «Egiptus» ja Margo Pajuste «Prantsusmaa». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles