Ministeerium: sõduripalgast peaks laenude-järelmaksude tasumiseks piisama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaeelarvest on üle poole koos.
Tallinna linnaeelarvest on üle poole koos. Foto: SCANPIX

Selleks et ajateenistuse läbimine tekitaks noormeestele võimalikult vähe majanduslikke probleeme, on seadustes ette nähtud terve rida erinevaid võimalusi, kirjutab kaitse­ministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Nii näiteks peab tööandja ajateenistusse läinud töötajale säilitama tema senise töökoha ja kõrgkool õppekoha. Ajateenistuse ajaks peatatakse õppelaenu tagasimakse.

Samuti suurendati juba alates 2007. aastast järsult ajateenijatele makstavat igakuist toetust, mis praegu on olenevalt ajateenija ametikohast ja teenistuse pikkusest 74–199 eurot. Kuna ajateenistuses viibimise ajal on ajateenija ju sisuliselt kaitseväe seebi ja leiva peal, peaksid need summad olema piisavad varem tsiviilelus võetud rahaliste kohustuste tasumiseks.

Tõsi, ajateenistusse jõuab omajagu kahjuks ka selliseid noormehi, kes on juba suhteliselt noores eas jõudnud end koormata üsna suurte laenude ja tagasimaksetega.

Seetõttu on kaitseministeeriumi tungivaks soovituseks kutsealustele läbida ajateenistus võimalikult noorena – soovitatavalt kohe pärast keskkooli lõpetamist, kui noor inimene ei ole veel jõudnud alustada õpinguid kõrgkoolis, leida stabiilset töökohta ega luua perekonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles