Karskusliit: alkoholipudelil peaksid olema hoiatused ja toitumisteave

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karskusliidu juht Lauri Beekmann.
Karskusliidu juht Lauri Beekmann. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eelmisel nädalal kinnitatud üle-euroopalised toidumärgistamise reeglid, mille kohaselt ei pea alkohoolsete jookide pakendil näitama nende energia- ja toitainetesisaldust, panevad nördima Euroopa alkoholipoliitika alliansi ehk Eurocare'i.


Üle 50 liikmesorganisatsiooniga Eurocare'i asepresident ja Eesti karskusliidu aseesimees Lauri Beekmann ütles, et alkoholitootjatele sellise erandi tegemine on üsna arusaamatu – tema hinnangul peaks alkoholi pakendil olema kirjas hoiatused ja teave, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Kõik see informatsioon on ühele tavalisele õlle- või veinipudeli ostjale teadmata ja eriti selles kontekstis on raske mõista, kuidas seadusetegijad jätkavad erandite loomist alkoholitootjatele,» möönis Beekmann.

«Me oleme pettunud ja mures selle pärast, et alkoholile on tehtud erand sellise informatsiooni mitteavaldamiseks tarbijatele,» ütles Eurocare´i peasekretär Mariann Skar, ning lisas: «See on taas kibe meeldetuletus mõjuvõimsa tööstuse lobitöö mõjust poliitikutele ja nende tahtmatusest seada inimeste huvid esiplaanile. See kõik paneb mõtlema, mis meie jookides siis on, et tööstus ei julge seda avaldada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles