Felix vabastas purgisupid kurikuulsast naatriumglutamaadist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purgisupid poeriiulil.
Purgisupid poeriiulil. Foto: Ergo Kuld

Felix vabastas oma purgisuppide sarja mitmete tervisehäiretega seostatud maitsetugevdajast naatriumglutamaadist. Uue retsepti järgi tehtud suvine külmsupp oli viimane, millest tootja glutamaadi välja võttis.

Maitsetugevdajat naatriumglutamaati (E621) seostatakse ülekaalulisuse, allergiliste reaktsioonide, närvisüsteemi kahjustuste ja veel mitmete teiste hädadega. Ainest vabanemise plaani on varem avalikult kuulutanud Rakvere Lihakombinaat. Täpsemalt on firma tänavu ette võtnud singitoodete glutamaadist vabastamise.

Felix teatas täna, et nende glutamaadivastane aktsioon jõudis peamise purgisuppide sarja osas lõpule. «Oleme tänaseks kõigist Felixi uutest purgisuppidest eemaldanud naatriumglutamaadi. Suvesupp on sarjas viimane supp, mis oma hooajalise müügiga naatriumglutamaadivabalt turule jõudis,» rääkis firma turundusdirektor Marek Viilol Tarbija24`le.

Ta selgitas veel, et varem suppides sisaldunud naatriumglutamaat polnud tegelikult Felixi lisatud. Firma kasutas suppides lihtsalt puljongit, mis seda ja ka teisi maitsetugevdajaid ning lõhnaaineid sisaldas.

«Uute Felixi purgisuppide arendamisel lähtusime esmalt heast, supile omasest maitsest, mille saavutamisel kasutame vaid kodumaiseid köögivilju, parimat Eesti tootjatelt ostetud liha ning naturaalset, ilma lisaaineteta puljongit,» lisas Viilol.

Järgmise sammuna on kavas ette võtta Supperi suppide sari ja needki koostiselt tervislikumaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles