Tuhanded Eesti Energia kliendid said äparduse tõttu testarve

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Eesti Energia kliente sai täna firmalt testarve.
Osa Eesti Energia kliente sai täna firmalt testarve. Foto: Tarbija24

Mõnituhat Eesti Energia klienti sai täna varahommikul oma e-posti aadressile arve, mis osutus hilisema info järgi äparduse tõttu edastatud testkirjaks.

Eesti Energia nimel saadab arveid välja Eesti Post ning nende kinnituse kohaselt ei sisaldanud kirjale lisatud hüperlink tegelikku viidet arvele, samuti polnud kirjas endas makse sooritamiseks vajalikke detaile.

Postifirma esindaja Inge Suder selgitas, et kiri saadeti välja arvete väljastamise süsteemi koormustesti käigus. Selliseid teste tehakse tema sõnul üsna tihti, kuid tavaliselt ei jõua kirjad klientideni.

Arvesüsteemi haldamise ja testimisega tegeleb IT-firma Webmedia. Suder märkis, et Webmedia on oma vabanduse ja selgituse edastanud Eesti Postile, nemad omakorda Eesti Energiale ning Eesti Energia on e-kirja teel vabandust palunud ka testarve saanud klientidelt.

Eesti Energia kommentaari järgi said inimesed vabanduse ja soovituse testarve tähelepanuta jätta kohe, kui teave äparduse kohta firmani jõudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles