Uue ID-kaardiga patsiendiportaali ei pääse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardi näidis.
ID-kaardi näidis. Foto: Toomas Huik

Sel aastal väljastatud uue ID-kaardiga ei saa kasutada E-tervise patsiendiportaali. Lahenduse leidmisega tegeldakse, kuid kiirelt see asjatundjate sõnul ei tule.

Sel aastal muutus nii ID-kaardi kujundus kui ka turvaelemendid ja kiibi platvorm. Nende muutuste tulemusena ei suuda E-tervise platvorm uue ID-kaardiga sisselogivat inimest autentida, selgus meditsiiniuudiste portaalis Mu.ee avaldatud infost.

E-tervise sihtasutuse kommunikatsioonijuht Timo Vaarmann rääkis, et patsiendiportaali IT-lahenduse taga olev firma Oracle on lubanud koos sertifitseerimiskeskusega asjale lahenduse leida, kuid millal see valmis saab, pole teada.

Samas tegeleb E-tervis ka alternatiivse autentimisvõimaluse loomisega, kuid see nõuab põhjalikku turvaanalüüsi.  «Seetõttu ei saa lubada kiiret lahendust ning rakenduse muudatus ilmselt ei valmi enne sügist,» sõnas Vaarmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles