Saku Mahedast sai Saku Ehe

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana nimega.
Vana nimega. Foto: Saku Õlletehas

Euroopa Liidu mahepõllumajanduse määruse vastu eksinud Saku Õlletehas valis avaliku konkursi tulemusena Saku Originaal Mahe nime kandnud õllele uue nime, milleks sai Saku Originaal Ehe.


Uue nime valis Saku Õlletehas rohkem kui tuhande õllesõbra poolt pakutud nime hulgast. Nimevalikul võeti arvesse kõiki asjaolusid, nagu ametlikud nõudmised, kaubamärgiseadus, alkoholi märgistamise seadus ning muud mõjutegurid.

«Ehe peegeldab selle õlle iseloomu – ehe Eesti õlu, maheda maitsega ehedalt karge värskendus,» selgitas turundusdirektor Kadri Ärm.

Nimekonkursi Facebook’i lehele laekus üle 1200 huvitava nime, teiste seas ka Saku Originaal Muhe, Vanaviisi, Superior, Lahe ja Dolce.

Populaarsemate nimede pakkujaid premeerib ettevõte võimalusel samuti.

Vastavalt kokkuleppele veterinaar- ja toiduametiga realiseerib Saku enne uue nimega õlle turule toomist ära vana nimega pakendatud tooted, varustades reklaamid ja müügikohad teabega, et tegemist ei ole mahetootega. Uue nimega purke võib poelettidelt leida juba paari nädala pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles