Pea 12 protsenti veebipoodidest tegutsevad ilma kehtiva registreeringuta

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis tegutseb 1103 ametlikult autoriseeritud veebipoodi, kuid lisaks sellele on internetiavarustes veel mitmeid pealtnäha viisaka väljanägemisega poode, kellel tegutsemiseks õigus tegelikult puudub.

144 veebipoodi ehk pea 12 protsenti kõikidest registris toodud e-kaubandusega tegelevast 1247st jaekauplejast on selle aasta 1. mai seisuga jäänud ametliku tegevusõiguseta.

Tegu ei ole ilmtingimata pahatahtliku pettusega. 4home.ee aadressil tegutseva sisustuspoe juhataja Kristjan Poobergi sõnul ei olnud tema oma ebaseadusliku tegutsemisega kursis: «Mulle ei ole mingit infot selle kohta saadetud,» oli ta hämmeldunud. Ometi on 4home.ee registreering peatatud juba alates käesoleva aasta 1. maist.

Majandusministeeriumi registritalituse spetsialisti Eevi Mäe sõnul võtab registreeringuta firmaga kauplemisel riski tarbija: «Kui tarbijal peaks pretensioone tekkima, võib minna vaidluseks,» selgitas ta. «Muude kaupluste koha pealt on tarbijad registreeringut puudutava info nõudmise koha pealt vägagi teadlikud,» ütles ta. «Samas veebipoodide puhul ei pruugi tarbija kohustusliku reglemendiga nii hästi kursis olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles