Ekspert: illegaalse kala jõudmist tarbijani peab takistama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimelast
Räimelast Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mitteametlike hinnangute kohaselt hõlmab illegaalne kalapüük maailma kogupüügist 15-20 protsendini.

Eile ja täna kohtusid Varssavis Euroopa Liidu põllumajandusministeeriumide kalandusdirektorid, et arutada võitlust illegaalse kalapüügiga, vahendab ERR Uudised.

Eesti põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Madis Reinup selgitas, et kohtumisel leiti, et kõik Euroopa riigid peavad ühtmoodi panustama illegaalse kalakaubanduse välistamisse: «Ei saa olla nii, et mõned riigid teevad seda rohkem, mõned vähem – illegaalse kauba importijad otsivad kindlasti need nõrgemad administratsioonid välja, kustkaudu saaks illegaalset kala sisse tuua,» rääkis Reinup.

Ta lisas, et ülemaailmne väljakutse on see, et (eelkõige kolmanda maailma) riigid, kelle vetes illegaalset püüki tehakse, võitleksid oma riigis illegaalse püügi vastu ning Euroopa riigid püüdleksid selle poole, et ebaseaduslik kaup ei jõuaks tarbijani.

Reinupi sõnul ei ole illegaalse kala jõudmine Euroopa turule Eesti kalureid ja tarbijaid palju kahjustanud, kuna me ise püüame palju rohkem kala kui sööme, kuid samas tekitab illegaalne kala tema kinnitusel ebavõrdset konkurentsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles