Naised on kaks korda depressiivsemad kui mehed

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressiooni ravi ei tohi kergekäeliselt pooleli jätta.
Depressiooni ravi ei tohi kergekäeliselt pooleli jätta. Foto: SCANPIX

Depressiooni levik laieneb kõikjal maailmas ning naised on depressiooni kogenud kaks korda suurema tõenäosusega kui mehed, tuvastasid teadlased sel nädalal avaldatud uuringu käigus.


Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) rahastatud uuringu raames intervjueeriti 18 riigis 89 000 inimest, vahendavad välisagentuurid.

Teadlased analüüsisid muuhulgas, mis tegurid depressiooni põhjustavad. Tugevaima seose tuvastasid nad depressiooni ning partnerist lahkumineku vahel.

WHO sõnul mõjutab depressioon maailmas 121 miljonit inimest. Depressioon on tähtsuselt teine tegur, mis eluiga lühendab.

Lisaks on see tähtsuselt neljas töövõimetuseni viiv tegur. Teadlased prognoosivad, et aastaks 2020 tõuseb depressioon töövõimetust põhjustavate tegurite seas juba teisele kohale.

Selle põhjus on asjaolu, et depressiooni levik laieneb kõikjal maailmas. Samas ei laiene mitte kliiniline depressioon, mis on põhjustatud bioloogilistest muutustest, vaid depressiooni leebemad vormid, mis võivad olla tingitud ajutistest väliskeskkonna teguritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles