Estonian Airi reisijad pidid viis tundi lennukis istuma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Boeing 737 (Sinilind).
Estonian Airi Boeing 737 (Sinilind). Foto: Margus Ansu

Estonian Airi Moskva-Talinna lennu reisijad pidid tavalise tuni ja 50 minuti asemel viis tundi lennukis ootama, kuna äikesetormi tõttu ei saanud lennuk õhku tõusta ning lennufirma ei lasknud inimesi ka välja ootama, kirjutas Eesti Ekspress eile.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskalinen rääkis, et lennukid ootasid ruleerimisrajal tundide kaupa väljalennuluba, teadmata, millal see antakse.

«Õhkutõusuks anti luba elavas järjekorras. Kui lennukid lennujaama ühes otsas ruleerimise alustamiseks end järjekorda võtsid ja seal juba tunde ootasid, tuli korraldus vahetada stardirada ja see lõi väljumise järjekorra sassi. Lennukid, mis pika ootamise järel tankima suundusid, pidid uuesti järjekorra lõppu asuma,» sõnas ta.

Küsimusele, kas firma Boeing kulutas seistes nii palju kütust, et pidi uuesti tankima minema või ei tangitud varem piisavalt palju kütust, vastas Eskelinen, et enne igat lendu arvestatakse välja lennu sooritamiseks vajalik kütusehulk koos varuga, ilma milleta välja lennata ei tohi.

«Tundidepikkuse ootamise ajal kulutati kütust tunduvalt rohkem kui tavaolukorras,» lisas ta.

Eskelinen sõnas, et jäi mulje, et ka Moskva lennuliiklusteenistusel ei olnud olukorrast päris selget
ülevaadet. «Seega tuli lihtsalt seista ja oma järjekorda oodata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles