Odavmüük parklas – levinud petuskeem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hackmanni nõud.
Hackmanni nõud. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinnas on liikvel Läti numbrimärki kandev auto, mille juht üritab müüa Hackmanni tooteid kaubakeskuste parklates. Politsei hinnangul on tegu levinud petuskeemiga.


Hiljaaegu oli selline juhus Merimetsa Selveri parklas. «Mees ligines inimestele jutuga, et on poolakas ja tal on vaja kohe minna lennukile ning soovib müüa odavalt Hackmanni kööginõusid. Et tavahind 16-le tootele on 1900 eurot, kuid kuna ta kiirustab, siis annab 200 euroga terve komplekti,» kirjeldas juhtunut üks anonüümsust palunud lugeja.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Rain Kuus ütles, et kahjuks on tegu üpriski levinud petuskeemiga, millega politsei ikka ja jälle kokku puutub. Konkreetse juhtumi kohta pole politseile siiski ühtegi avaldust või vihjet kannatanute kohta laekunud.

Kuusi sõnul on tegelikult tõenäosus saada kvaliteetset, tuntud kaubamärgi tootja kaupa käest-kätte müümisel ja üle poole hinnasoodustusega siiski kaduvväike.

«Kõik potentsiaalsed ostjad peaksid suhtuma taolistesse müügitehingutesse äärmise ettevaatusega ning mitte laskma end soodsatest hindadest eksitada. Pea kümnekordselt väiksem hind, nagu antud kirjelduses kauba eest sooviti, ei tundu kuidagi reaalne ka juhul, kui müüja kiirustab kas lennukile või kuhugi mujale,» sõnas ta.

Politseiametnik soovitas osta asju kas kauplustest või edasimüüjatelt, kelle kaubas ei teki kahtlusi ning esemete päritolu ja müüja tausta on lihtne kontrollida. «Kui keegi tunneb, et on langenud soodsat ostu tehes pettuse ohvriks ning taolist juhtumit pealt näinud, siis peaks ta andma sellest teada politseile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles