Venemaa võib lõpuks oma Disneylandi saada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev kiitis heaks Disneylandi ehitamise mõtte Venemaale Kaliningradi oblastisse, kirjutab lenta.ru.


President Dmitri Medvedev andis oma heakskiidu Disneylandi rajamisele Kaliningradi oblastisse, vahendas portaal Novõi Kaliningrad oblasti kuberneri Nikolai Tsukanovi sõnu pärast kohtumist riigi presidendiga.

Tsukanov märkis, et Disneyland aitaks meelitada piirkonda täiendavalt turiste. Ta lisas, et mõtleb selle all suurt lõbustusparki.

Praegu on Euroopas ainult üks selle nimega lõbustuspark ja see asub Pariisi lähedal. Esimene Disneyland sama kaubamärgi all avati USAs. Peale selle on Disneylandid olemas Tokios ja Hongkongis.

Kõik Disneylandid väljaspool USAd kuuluvad kohalikele firmadele, kuid on ehitatud Disney litsentsi järgi ja Ameerika spetsialistide juhendamisel. Tsukanov ei täpsustanud, kas on toimunud juba ka mingid läbirääkimised Disneyga.

2008. aastal levisid Venemaal teated selle kohta, et Venemaa esimene Disneyland tuleb Jekaterinburgi ja see oli plaanis valmis ehitada juba 2009. aastal. 2000ndate algul tahtis Moskva linnavalitsus samuti ehitada ameeriklaste omaga sarnast lõbustusparki Mnevniki rajoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles