Tarbijakaitse hoiatab kinkekaartide eest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline kingitus on sel aastal kindlam kui kinkekaart, sest firma, kust kinkekaart ostetud, võib enne kaardi lunastamist pankrotti minna.
Tavaline kingitus on sel aastal kindlam kui kinkekaart, sest firma, kust kinkekaart ostetud, võib enne kaardi lunastamist pankrotti minna. Foto: Caro / Scanpix

Saaremaa tarbijakaitse ühingu juht Maie Pihelpuu soovitas inimestel sel aastal kinkekaartide ostmisel tähelepanelik olla ja uurida firmade tausta, sest majanduslanguse tõttu raskustesse sattunud ettevõte võib tegevuse enne lõpetada, kui kingisaaja kaardi lunastada jõuab.

Sarnaselt läks Pihelpuu poole pöördunud Kuressaares elava Jüriga, kes kinkis oma naisele 1000-kroonise iluteenuseid pakkuva ettevõtte OÜ Galanter kinkekaardi, kirjutas Oma Saar.

OÜ Galanteri osas on nüüdseks alustatud pankrotimenetlust ning samal aadressil asuv ja sisuliselt samu teenuseid pakkuv firma ei ole kohustatud vanade tegijate arveid maksma ega kinkekaartide eest teenuseid pakkuma.

«Kuna nõuded OÜ Galanteri vastu on ligi 800 000 krooni ning vara neil peaaegu ei ole, siis kõik nõuded kindlasti rahuldatud ei saa ning kuigi suuri šansse sellel kodanikul ei ole,»  tõdeti pankrotimenetlusega tegelevast advokaadibüroost Eipre&Partnerid.

Jüri, kes oli kinkekaardi ostnud esimest korda elus, ütles, et temal jääb see esimeseks ja viimaseks korraks, sest sellisel kujul ta ühelegi firmale laenu anda enam ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles