Eesti Energia juhatuse liige soovitab kokkuhoidlikumalt elama hakata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse liige Margus Kaasik.
Eesti Energia juhatuse liige Margus Kaasik. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik soovitab läheneva hinnatõusu valguses klientidel elektrit säästlikumalt tarbima hakata.

«Üks lahendus on see, et hoida energiat kokku nii palju kui võimalik ja kasutada seda nii efektiivselt kui võimalik,» vahendab Reporter.ee Kaasikut.

«Ma arvan, et kindlasti on kliente, kes on seda juba teinud nii palju kui see on võimalik ja on kliente, kes saaksid seda veel teha,» lisas finantsdirektor.

«Ja teine lahendus kindlasti on see, et kui on kliente – eraklientide juures just – kelle toimetulek on ikkagi tõepoolest nii raske, et nad ei saa elektri- või muude arvetega hakkama, siis selle jaoks on riigil olemas ka muud abimehhanismid, millega selliseid inimesi aidatakse,» lisas Kaasik.

Ta jätkas, et peamiselt kulub elektrit valgustusele ja küttele ning selles vallas õnnestub igaühel kindlasti midagi ära teha, et säästlikumalt majandada.

«Valgustuse poole pealt meil juba regulatsioon aitab kaasa, keelustades hõõglampe,» ütles Kaasik. «Teine on küttepool. Eestis kasutatakse ka elektrikütet teatud ulatuses majade kütmiseks, ka seal on ju paremad lahendused olemas, kasvõi soojuspumbad, mis võimaldavad isegi kolm-neli korda vähendada elektrikulu kütmiseks.»

«Neid lahendusi on, aga muidugi see maa ei ole lõputu, kui palju saab säästa. Aga säästu on kindlasti võimalik teha,» oli Kaasik kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles