Uurimus: enam kui pooltes peredes teenib mees rohkem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helena Väljaste magistritööst selgus, et 65,8 protsendil uuritud juhtudel teenis mees peres naisest rohkem ja 45,8 protsendil juhtudest koguni palju rohkem.


Natuke rohkem teenis mees viiendikus küsitletud peredest ja viiendik oli ka selliseid peresid, kus kaasadel oli võrdne sissetulek.

Naisi, kes teenisid oma mehest rohkem, oli 14,1 protsenti, kusjuures 10,6 protsenti teenis mehest veidi rohkem ja vaid 3,5 protsenti palju rohkem.

Veidi üle veerandi ehk 25,8 protsenti peredest jagasid omavahel kogu teenitud raha ja võtsid ühisest kassast vastavalt igaühe vajadustele. 2,2 protsenti küsitlusele vastanutest nentis, et üks partnereist käsutab kogu pere rahakasutust.

Kõige levinum raha jagamise viis on siiski selle eraldi hoidmine, mida harrastas 38,7 protsenti vastanutest. 33,2 protsenti jagas teatud osa sissetulekust ja hoidis ülejäänu isiklikeks vajadusteks.

Uuringus osales 310 inimest.
Keskmine vanus 33 aastat.
Keskmine kooselu pikkus 9,2 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles