Hoidistamine kogub järjest enam populaarsust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised purgis.
Hoidised purgis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järjest valusamalt mõjuvad toiduainete hinnad on muutnud hoidistamise inimeste hulgas väga populaarseks - järgmisel nädalal aset leidva Põlvamaa ökofestivali tõmbenumbriks ongi just kõik toiduvalmistamisega
seotu.
 


Hoidistamise õpitoad leiavad ökofestivali raames aset esimest korda, kuid festivali projektijuhi Ulla-Maia Timmo sõnul on igal aastal toimunud kokkamise õpitoad, mis on täitunud imeruttu.

Samas soovisid paljud tema sõnul just hoidiste valmistamist õppida või tahtsid saada selles vallas uusi ideid, mistõttu tulidki korraldaja nüüd nende soovidele vastu.

Hoidistamise õpitoad toimuvad 16. ja 17 augustil Põlvamaal Postitee ääres asuvas Kopli taluköögis ning neid juhendavad Food Studio kokad Indrek Kivisalu ja Risto Toome.

Hoidistamise õpitubades saab teada, kuidas tooraineid ning maitseid purki ja pudelisse panna. Praktilises osas tehakse veidi teistsuguseid keediseid ning vürtsmoose ehk chutney`sid, maitseõlisid ja infusioone.

Keedetakse ja degusteeritakse ning koju kaasa saab nii kõik retseptid kui ka omavalmistatud hoidise, rääkis Timmo.

Lisaks hoidistamisele toimub Kopli taluköögis 18. augustil Setu toidu kursus, kus saab õppida ehedaid ja traditsioonilisi setu toite valmistama. Muu hulgas tehakse sõira, vatska, setupärast seenehautist ja pelmeene.
Kursuse viib läbi seni ainsa setu kokaraamatu autor Inara Luigas.

Kokkamishuvilised saavad õpitubade kohta lisateavet netikülgedelt www.ecofest.ee ja www.koplitalu.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles