Uuring: Eesti elanike rahulolu supermarketitega kasvab

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma kauplus.
Prisma kauplus. Foto: Raigo Pajula
Balti riikides tehtud küsitluse tulemused näitavad, et viimasel aastal on rahulolu supermarketitega kasvanud vaid Eestis. Kõige enam on eestimaalased rahul Prisma kauplustega.

Euroopa tarbijate rahulolu hindamise (EPSI Rating) raames küsitles ettevõte Runway telefoni teel ligi 3000 Eestist, Lätist ja Leedust pärit inimest. Kuigi inimeste rahulolu supermarketitega on suurim Leedus, jäi tulemus seal mullusega võrreldes kasinamaks.

Eestlaste rahulolu on varasematel aastatel kahanenud, kuid tänavu paranesid tulemused nii rahulolu kui ka lojaalsuse osas. 100st võimalikust punktist sai eestimaalaste rahulolu supermarketitega 70,4 ja lojaalsus 72,9 punkti. Leedulaste hinnangud olid vastavalt 77,7 ja 70,4 punkti.

Eestis tuli vastuseid muu hulgas anda Rimi ja Säästumarketi, Selveri, Maxima ning Prisma kohta. Parima tulemuse sai Prisma, kuid vahed hinnangutes ei olnud kuigi suured – hinnangud rahulolule jäid vahemikku 65,4-72,7 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles