Prügifirma esitas olematu konteineri eest tühisõidu arveid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konteineri tühjendamine.
Konteineri tühjendamine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinnas asuva Pallasti 16 korteriühistu võitles tükk aega prügifirmaga Ragn Sells, kust tulid mitu nädalat järjest tühisõidu arved biojäätmete konteineri tühjendamise eest, mida keegi näinudki ei olnud.


Korteriühistu juhatuse liige Sergei Semjonov ütles, et vastas pärast järjekordse tühisõidu arve saamist iga kord, et taolist konteinerit pole Pallasti 16 maja juures kunagi olnud.

Ta kinnitab ka nüüd, et ükski elanikest polnud konteinerit näinud. Ragn Sells väitis aga järjekindlalt, et konteiner on paigaldatud ja esitas tühisõidu arveid muudkui edasi.

Ühistu teatas omakorda, et akti, mis näitaks, et ühistu on biojäätmete konteineri vastu võtnud, pole tehtud. Juristi abiga koostati kiri selle kohta, et ühistu pole nõus tühisõidu arveid tasuma ja on valmis oma elanike huvide eest kohtus seisma.

Lõpuks lahenes konflikt sellega, et Ragn Sells tühistas kõik arved tühisõitude eest ja paigaldas uue biojäätmete kogumise konteineri, mille ka Semjonov isiklikult vastu võttis. «Loodame, et see nüüd enam kaduma ei lähe,» lausus ta.

Tarbija24 toimetus on saanud korduvalt vihjeid inimestelt, kellele on jäätmefirma nende hinnangul alusetult tühisõidu arveid esitanud. Enamasti põhjendab prügivedaja seda sellega, et õigel ajal pole konteiner kättesaadav olnud.

Kord väideti näiteks, et värav oli lukus, kui tegelikult majal üldse aeda ümber ei olnudki. Ka kehvi teeolusid on põhjenduseks toodud, eriti talvise sügava lume korral.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles