Pank: Eesti elanike kohustused ületavad nende varasid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Toomas Huik

Swedbanki riskihindamise kalkulaatori tulemused näitavad, et enam kui pooltel vastanutest ületavad kohustused olemasolevaid varasid ning vähem kui veerand omab vähemalt kuue kuu jagu sissetulekute sääste.

Juunis käivitas Swedbank oma internetipangas ja Facebooki lehel riskikalkulaatori, mille abil on tänaseks oma riske ja lähedaste finantsturvalisust hinnanud juba üle 2500 inimese.

Kalkulaatorit tänaseks kasutanud vastanutest neelavad pea 70 protsendil praegused kulud kogu sissetuleku.

«Varadega võrreldes on Eesti elanike kohustused täna suuremad. Kui lähtuda maailmapraktikast ja arvestada, et igal inimesel võiks olla vähemalt ühe aasta sissetuleku suurune turvakapital pere kaitse tagamiseks, ületavad meie arvutuste kohaselt kohustused varasid ligi kahekordselt,» kommenteeris tulemusi Swedbank Life Insurance äriarenduse juht Mihkel Mandre

Kalkulaator on panga kodulehel ja Facebookis üleval ka praegu ning selle abil saab igaüks hinnata oma finantskäitumise riske ja elustiili mõju pere ja lähedaste majanduslikule turvalisusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles