Autokütuste hinnad langesid taas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Toomas Huik.

Täna kell 10 langetas Neste kõigis oma tanklates Eestis bensiinide hinda 25 senti ja diislikütuse hinda 40 senti liitrilt, peagi tegid sama ka Olerex, Statoil ja Alexela.


Hinnalangetuse põhjuseks tõi Neste sisseostuhindade languse.

Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo lisas, et mootorikütuste maailmaturuhind on jätkuvas languses seoses globaalse tarbimise vähenemisega. «Nõudluse vähenemine on hetkel peamiseks põhjuseks, miks mootorikütuste valmistoodangu hinnad langevad,» selgitas ta.

Automaatjaamades maksab enimmüüdav bensiin 95 nüüd 12.90 ja diislikütus 14.80.

«Hinnad langevad korrelatsioonis muutustega maailmaturul, kus nüüdseks juba alla 50 USA dollari barreli eest maksev nafta on toonud kaasa naftatoodete jätkuva odavnemise,» lausus Olerexi turundusjuht Antti Moppel.

Tänahommikuse seisuga on nafta alates juulikuust odavnenud 100 USA dollarit barreli kohta.

Alexela Oili müügidirektori Aivar Räime sõnul ei tasu Eesti autoomanikel karta, et hinnad ülemäära kõrged püsivad, sest konkurents on selleks liiga äge. Ta kummutas ka kahtluse kartellileppest: «Kõigil kütusemüüjatel on eri omanikud ja kõik nad tahavad kasumit teenida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles