Tarbijakaitse: arve koos kaubaga on kaugmüügi puhul parim

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetist osteldes tuleb maksmisel olla tähelepanelik.
Internetist osteldes tuleb maksmisel olla tähelepanelik. Foto: Mihkel Maripuu

Internetist kaupu tellides puutub ostja kokku erinevate maksmisvõimalustega, tarbijakaitseameti eile avaldatud teate järgi on neist parim arvega tasumine.

Traditsiooniline postimüügi arve saatmise viis, kus arve tuleb ostjale koos kaubaga, on ameti hinnangul tarbija seisukohast väga hea. Siis on võimalik kaup eelnevalt üle vaadata ning alles seejärel maksta.

Internetis krediitkaardiga maksmise puhul tõi tarbijakaitse välja mitmeid turvariske. Näiteks võivad kaitstud sideta olulised andmed sattuda valedesse kätesse. Riskide vältimiseks soovitas amet järgida ohutusreegleid: eelkõige tasub kontrollida, kas krediitkaardi info sisestamise lehe allservas on tabaluku kujutis ja aadressi algusele on lisandunud «s» - «https://» aadressiribal osutab turvalisele andmesideühendusele.

Kui midagi on internetist krediitkaardiga ostmisel valesti läinud ja tarbija saab arve sooritamata ostu eest, tuleb pöörduda kaardi väljastanud asutuse poole ja esitada pretensioon.

« Kui müüja ei suuda tõestada, et maksekaardi omanik on tellinud antud toote, siis ei pea te seda arvet tasuma,» märkis amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles