Eesti suurim küüslauk kasvas Jõgevamaal

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuremate küüslaukude konkurssi korraldatakse Jõgeval juba mitmendat aastat. Pilt üle-eelmiselt konkursilt.
Suuremate küüslaukude konkurssi korraldatakse Jõgeval juba mitmendat aastat. Pilt üle-eelmiselt konkursilt. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Nädalavahetusel toimunud küüslaugufestivalil mõõdeti ära Eesti suuremad küüslaugud, kõige kogukama laugu läbimõõt küündis pea kümne sentimeetrini.

Konkursi «Eesti suurim küüslauk 2011» võitis Tiina Hunt Jõgevamaalt Puurmani vallast Jüri külast Raudale talust. Küüslaugu läbimõõt oli 94 millimeetrit, mis on siiani nelja festivali suurim.

«Meil on ennekõike mesindustalu. Küüslauku kasvatame hobi korras.  Selle saak ulatub tavaliselt 20-30 kilogrammini. Tänavust saaki sorteerides valisime välja väljanägemiselt võimsaima taliküüslaugu, mille festivalile viisime. Konkursi võit tuli aga tõelise üllatusena,» rääkis Raudla talu peremees Antti Hunt.

Suuruselt teine oli Raimo Lõhmuse 93-millimeetrine küüslauk ja kolmanda koha karikas läks 90-millimeetrise läbimõõduga laugu kasvatanud Jõgeva ilmajaama kauaaegsele töötajale Helle-Mare Raudseppale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles