Töötu koolituskaardi piirmäära tõus kruvib koolituste hindu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aivar Aotäht

Augustist tõusis töötu õppeks mõeldud koolituskaardi piirmäär 959 eurolt 2500 euroni, muutus ei jäänud märkamata ka koolitusfirmadele ja osa koolitusi on nüüd varasemast oluliselt kallimad.

«Jah, on tunda, et hindu on hakatud üles kruvima. Kuid me ei kavatse sellega leppida ja kavatseme selle vastu sõdida. Kui me ikka näeme, et sama koolituse eest, mis varem maksis 720 eurot, küsitakse nüüd 2400, siis me nõuame koolitajalt seletuskirja,» rääkis töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Maie Metsalu ajalehele Põhjarannik.

Lehega rääkinud koolitajad hindade tõstmist ei kinnitanud, samas toodi välja, et osa kursusi võivad olla varasemast mahukamad ja põhjalikumad ning sellest ka hinnaerinevus.

Aastaid Kesk-Eesti Arenduskeskuse volitatud esindajana töötanud Paul Kesküla ütles siiski, et hinnatõusu on märgata ning selle ajendiks võib olla koolituskaardi maksumuse piirmäära tõstmine. Samas tõi ta välja, et masu ajal pakkusid paljud koolitajad oma teenuseid sellise raha eest, millega kvaliteetset koolitust üldse saada ei tohiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles