Eesti amet peab Big Milki puuduseks päritolu märkimata jätmist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti veterinaar- ja toiduameti hinnangul on Big Milk jäätiste puuduseks pakendil päritolumaa märkimata jätmine, ülejäänud märgistus on nõuetekohane.

Lätis on Unileveri Big Milk jäätiste müük ajutiselt peatatud, kuna sealsete ametnike hinnangul on jäätiste märgistusel mitmeid puudusi. Eesti vet- ja toiduameti hinnangul ei saa Unileveri märgistamisviisile ette heita muud kui päritolu märkimata jätmist. Selles osas alustas amet ka menetlust ja Unilever peab jäätiste pakendile trükitud eestikeelset teksti täiendama.

«Toote eestikeelne nimetus - koore- ja šokolaadimaitseline jäätis vahvlitopsis - ei viita koorejäätisele. Toote nimetus koos koostisosade loetelu ning toitumisalase teabega annab piisavat teavet toote määratluse, koostise, energia- ning teatud toitainete sisalduse kohta ja on esitatud valdavalt nõuetekohaselt. Pakendil kujutatud pilt, mis on küll märgistuse osa, on siiski vaid illustratsioon, mida ei saa hinnata muust märgistusest eraldiseisvana,» sedastab amet konkurendi peale kaebuse esitanud Premiale saadetud vastuskirjas.

Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis avaldas, et Big Milki osas on nende jaoks väga häiriv asjaolu, et toote nime järgi, mis on tõlkes Suur Piim, võib keskmine tarbija arvata, et tegemist on piimarasvapõhise jäätisega. «Seda see jäätis aga mitte üks teps ei ole,» sõnas Leis viidates nende poolt tellitud toidulabori analüüsile, millest selgus, et  kõnealuses jäätises on loomset päritolu rasva 0,4 protsenti. «Ülejäänu on puhas taimne rasv ehk siis lubatud Suurt Piima ei ole tootes olemas.»

Oma murest andis Premia Eesti ametnikele teada juuli alguses, samuti pööras Läti vetinspektsiooni tähelepanu Big Milk pakendite märgistusele AS Premia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles