«Rahva teenrid»: Eesti õunte puudumine poodidest on häbiväärne

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kodumaised õunad Viljandi turul.
Pildil kodumaised õunad Viljandi turul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vikerraadio saates «Rahva teenrid» leidsid ajakirjanikud, et tänavuse rikkaliku õunasaagi taustal on häbiasi, et supermarketites Eesti õunu saada pole.

«Tänavu on jälle väga paljudes Eesti aedades metsik õunauputus, aga praktiliselt ühestki poest ei saa me Eesti õuna, mis on miljon korda parem kui see plastik, kuskilt mujalt toodud, ja on puhas, ilus ja maitsev – mitte kuskilt ei saa,» rääkis Aarne Rannamäe. «See ei ole ju selle küsimus, et ei ole õuna, vaid seda ei võeta müüki lihtsalt.»

Külli-Riin Tigasson nimetas sellist olukorda ebanormaalseks. «See ei ole ju normaalne, tegelikult peaks olema ikka iga supermarketi auasi müüa kohalikku toitu, kohalikke õunu, mitte tuua Belgiast kuskile plastikpakendisse pandud sõstraid,» leidis ta.

Rannamäe märkis, et seejuures pole mingit vahet, kas pood põhineb kodu- või välismaisel kapitalil. «See on tegelikult häbiväärne,» arvas Tigasson.

Peeter Kaldre soovitas aga Eesti õunu turult osta. «Võtke jalad kõhu alt välja, mis te sõidate autoga sinna supermarketisse. Minge turule, ostke, seal on Eesti kaupa nii et tapab!» ütles Kaldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles