Tervise ja liikumise ülikool kutsub eakaid liikuma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Viljandimaa pensionärid kepikõnnil.
Pildil on Viljandimaa pensionärid kepikõnnil. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna Ülikooli terviseteaduste ja spordi instituut kutsub vanemaealisi liituma tervise ja liikumise ülikooliga, mis pakub alates septembri keskpaigast loenguid ealistest eripäradest ning annab nõu sobiva liikumisharrastuse valikuks.


Ülikooli loengutes käsitletakse vananemisega kaasnevaid kehalisi muutusi, enesehoole ja töövõime küsimust, tervise ja liikumisega seonduvat ning antakse nõu tervislikuks toitumiseks.

Plaanis on ka praktilised tegevused: võimlemine, kepikõnd ning tutvumine Tallinna avalikel terviseradadel pakutavate võimalustega. Kursus on vanemaealistele tasukohane – ühe loengu või praktikumi hinnaks on üks euro.

Avaloeng toimub 14. septembril, kokku peetakse seitse loengut ja kolm praktikumi. Kursus lõppeb novembri alguses, osalejad saavad täienduskoolitustõendi. Loengute ajakava ja lisainfo registreerumise kohta on kättesaadav aadressilt www.tlu.ee/tervis.

Loengute läbiviijateks on Tallinna Ülikooli õppejõud ning koostööpartnerid.

«Me ei lakka liikumast seetõttu, et vananeme, vaid vananeme seetõttu, et lakkame liikumast ,» on öelnud Riku Aalto oma «Kuldses liikumisraamatus».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles