Prügivedu läheb Lõuna-Eestis kallimaks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi prügiauto.
Ragn-Sellsi prügiauto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Prügiturul liidripositsiooni omav Ragn-Sells tõstab Võru- ja Valgamaal alates 1. jaanuarist 2009 jäätmete äraveo hinda.


Kui praegu maksab kõige väiksema, 140-liitrise konteineri tühjendamine 80.30 krooni, siis jaanuarist tuleb Ragn-Sellsi klientidel sama teenuse eest maksta juba 94 krooni ehk 17 protsenti rohkem. Kõige enam kallineb 600 liitrit mahutava konteineri tühjendamine — 25 protsenti, kirjutab Võrumaa Teataja.

Lehe andmetel tõstis Ragn-­Sells viimati prügiveo hinda tänavu juulis ning enne seda tänavu 1. jaanuaril. Aasta arvestuses kallineb näiteks 0,14kuupmeetrise ­konteineri tühjendamine 37 ­protsenti: lõppeva aasta jaanua­ris maksis see teenus 68.50 krooni, aga järgmisel kuul juba 94 krooni.

Valgamaalane teatab, et hinnatõusu põhjendatakse jäätmekäitlusega seotud kulude kasvuga. Nende all peab ettevõte silmas aasta algusest suurenevat saastetasu ja sellest tulenevat prügilate vastuvõtuhindade suurenemist, samuti teenuse osutamiseks vajalike vahendite sisseostuhindade ja hoolduskulude kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles