Uhiuus printer müüakse ostjale pooltühjade tindikassettidega?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printer.
Printer. Foto: SCANPIX

Just selline küsimus vaevas mõni päev tagas toimetusega kontakti võtnud Pärnust pärit Aivarit, kelle vastne printer nõudis uusi tindikassette juba pärast 20 lehekülje väljatrükki. Müüja selgituse järgi panebki tootja aparaatidesse pooltühjad kassetid.

Aivari peavalu põhjuseks oli Pärnus asuvast Klicki kauplusest ostetud väike ja võrdlemisi odav Epson Stylus SX125 multifunktsionaalne printer. «Helistasin poodi ja nemad ütlevad mulle sulaselges eesti keeles, et see ongi niimoodi mõeldud,» imestas mees. «Kuskil ju ei öelda, et need kassetid on poolikud, see on sulaselge petmine!»

Aivar märkis ka, et on varemgi printereid ostnud ning enne sellist muret olnud pole, ei Epsoni ega Canoniga.

Küsides telefoni teel ühest Tallinnas asuvast Klicki poest printeri ostmise kohta, selgus müüja jutust samuti, et uhiuue printeriga tulevad kaasa poolikud tindikassetid. Küsimusele, kas need on siis pruugitud, vastas müüja, et ei, need tulevadki tehasest sel moel.

Printeritootjatelt ja edasimüüjatelt saadud info järgi ei saa tegemist olla poolikute tindikassettidega.«Canoni tooted tulevad tehasest alati täis kassettidega, kui tegemist pole just praaktootega. Segadust võib tekitada asjaolu, et kassettidel on erinevad mõõtmed,» selgitas asja Canoni esindaja Triin Sula.

Muu hulgas Epsoni printerite edasimüügiga tegelevast firmast Kulbert täiendati veel, et tihtipeale lisatakse uute printerite komplekti nii-öelda demokassetid, mille maht on tavalistest kassettidest väiksem. Veel selgus tõsiasi, et mida väiksem printer ja mida väiksemad kassetid, seda kallim tuleb tindi milliliitri hind. Mõne väiksema printeri puhul võib tindikassettide komplekt maksta isegi sama palju kui printer ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles