Tavasuitsud kaovad novembri keskel müügilt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Alates 17. novembrist võib Eestis müüa vaid isekustuvaid sigarette, nii loodab riik säästa vähemalt 10 inimese elu aastas.

Isekustuvad sigaretid tulid Eestis müügile selle aasta juulist, kuid alates 17. novembrist muutub nende müük kohustuslikuks. Kiirelt kustuvate sigarettide kasutuselevõtuga peaks tulesurmade arv vähenema 10- 15 inimese võrra, rääkis siseminister Ken-Marti Vaher tänasel pressikonverentsil.

«Me oleme uurinud tules elu kaotanuid, (tänavu – toim) mittekustunud konist alguse saanud põlengus hukkus 20 inimest, neist 15 juhul suitsetati legaalseid sigarette,» rääkis Vaher ja täpsustas, et viiel juhul oli tegu Vene maksumärkidega sigarettidega. «Väide, et Eestis on laialdane mittelegaalsete sigarettide turg, vähemalt meie uuringu kohaselt ei vasta tõele,» tõdes Vaher.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul müüakse isekustuvaid sigarette praegu USAs, Kanadas ja Soomes. Soomes vähenes pärast nende müükitulekut tulesurmade arv viiendiku võrra. Põhjanaabrite kogemusele toetudes võib Tammsalu hinnangul loota, et Eestis päästaks nende müük aastas  10 kuni 15 inimese elu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles