Nutikad taimepotid jõudsid lõpuks Eestis ja mujal ilmas müügile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikas taimepott.
Nutikas taimepott. Foto: Click & Grow

Tartu külje all asuvas tehases kokku pandud intelligentsed taimepotid Click and Grow jõudsid lõpuks müügile nii Eestis kui mujal maailmas. Eeltellimuste alusel said esimesed soovijad potid kätte augustis.

Esialgsete plaanide kohaselt pidid nutikad taimepotid müügivalmis olema juba 2010. aasta septembriks, kuid arendus venis oodatust pikemaks. Seetõttu sai 20 000 tellijat, kellest suur osa elab USAs ja Brasiilias, potid kätte alles nüüd.

Eestis algas taimepottide müük ametlikult täna, 13. septembril ning müüjaks on Bauhofi ketti kuuluvad kauplused. Hind on poes sama, mis internetist tellides, ehk 39 eurot (ca 600 krooni).

Click and Grow juht Mattias Lepp ütles, et kuigi peamiseks müügikanaliks on pottide puhul internet, on see kaubandusvõrku jõudmas ka teistes riikides. Kõige suuremat huvi on tarkade taimepottide vastu üles näidanud juba mainitud USA ja Brasiilia tarbijad, lisaks tõi Lepp välja Suurbritannia, Saksamaa, Jaapani ning Hiina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles