Üks küsimus: mida teha, kui tööandja jääb palga maksmisega hiljaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab igal nädalal ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekordsel küsijal oli probleem tööandjaga, kes viivitas üsna pikalt palga väljamaksmisega.

Küsimus 

Minu kokkulepitud palgapäev on 20. kuupäev, aga tihti laekub raha nädal-kaks hiljem. Samuti pole alati arvel täissummat nagu peaks. Mida sellises olukorras teha? Kas võin töötegemisest keelduda kuni mulle palk välja makstakse?

Vastab tööinspektor-jurist Sirje Aava:

Kui teil on kehtiv tööleping, siis on nii teil kui tööandjal lepingust tulenevad vastastikused kohustused. Kui üks pooltest oma kohustusi ei täida ja rikub lepingut oluliselt, siis võib teine pool oma kohustuste täitmisest keelduda. Seda siis seniks, kuni teine lepingupool oma kohustuse täidab või andnud selleks kinnituse/tagatise. Vastav säte on kirjas võlaõigusseaduse paragrahvis 111.

Seega on teie hinnata, kas tööandja rikub lepingut oluliselt ning otsustada töö tegemisest keeldumise üle ajaks, kuni tööandja on töötasu teile üle kandnud. Kui otsustate töö tegemisest keelduda, peate sellest tööandjale kirjalikult teada andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles