Saarlased meelitavad meditsiinitudengeid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval nädalavahetusel saabub Saaremaale bussitäis Tartu ülikooli arstiteaduskonna tudengeid ja residente, et tutvuda siinsete elamis- ja töötamisvõimalustega.

MTÜ Saaremaa Arstide Seltsi taotlusel valminud projekt «Noored arstid Saaremaale» sai hoo sisse pärast seda, kui veebruari algul maakonna perearstide nõupidamisel käidi naljatades välja mõte tulevased arstid bussiga Saaremaale tuua, kirjutab Meie Maa.

Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi president ja Tartu ülikooli arstiteaduskonna 5. kursuse tudeng Helen Lempu nägi projekti fenomeni selles, et Saaremaa on piisavalt kauge Tartu tudengite jaoks. «Tartus õppides ei olda kursis, kuidas käib haiglaelu saartel. Nad ei tea, et Saaremaal on olemas eriarstid ja suur haigla,» mainis Lempu paari tudengite huvi põhjust.

Kas mõni tulevastest arstidest Saaremaale ka tööle tuleb, ei osanud Helen Lempu prognoosida. «Enamik ei ole seda võimalust üldse kaalunud, kuna nad ei tea neid plusse, mis saarel töötamisega kaasnevad ja suures linnas ära kaovad. Neile tuleb puust ja punaseks ette teha. Ei ole päris nii, et igal pool valitseb tööpuudus. On ka neid kohti, kus arste oleks kohe vaja,» selgitas Kuressaare haiglas kahel suvel praktikal olnud Lempu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles