Tallinna Vesi pelgab uudse WC-rulliga kaasnevaid ummistusi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudse tualettpaberi Flush & Go biolagunev südamik.
Uudse tualettpaberi Flush & Go biolagunev südamik. Foto: Tootja foto

Firma Georgia Pacific tõi Lotuse kaubamärgi all müügile uudse WC-paberi Flush & Go, mille südamiku võib tualettpotist alla visata. Pealinnas ja selle ümbruses vee- ja kanalisatsiooni eest vastutav Tallinna Vesi pelgab, et uudne toode võib kaasa tuua kulukaid ummistusi.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuhi Mariliis Topp rõhutas, et nad ei sea kahtluse alla uue toote kvaliteeti, pigem on küsimus inimeste käitumisharjumustes. «Olles juba harjunud tualettpaberi pappkesta WC-potti viskama, võidakse seda märkamatult teha ka sellise tootega, mis vees ei lagune,» lausus ta.

Nii soovitab veefirma inimestel järgida juba eelmisel aastal nende poolt algatatud kampaania «Ära tee troppi» sõnumit: WC-potist ei tohiks alla minna midagi muud peale reovee ja tualettpaberi.

Kui inimeste käitumisharjumused Flush & Go reklaamimise ja kasutamise tagajärjel muutuvad ning vees raskesti lagunevad papist WC-paberi rullid kanalisatsiooni satuvad, on ummistused kerged tulema ning Toppi sõnul on nende likvideerimine kallis ja aeganõudev.

«Teisel poolt tasub mõelda keskkonnamõjule. Kogu reovesi pumbatakse ning puhastatakse. Reoveepuhastuse protsessile kulub mitte ainult energiat, vaid ka kemikaale,» lisas ta.

Seega oleks parem tualettpaberi südamikke jätkuvalt vanapaberi hulka koguda.

Georgia Pacificu väitel võib Flush & Go paberi südamikke ka kompostida. Samuti märkis tootja, et biolagunevad WC-paberi südamikud on selgelt markeeritud ning teistest, mida ei tohi kanalisatsiooni visata, lihtsasti eristatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles