Kui palju maksavad õunapurustajad ja mahlapressid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahla valmistamine.
Õunamahla valmistamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õunamahla tegemiseks vajaliku komplekti soetamine on päris kallis lõbu. Kasutatud pressid ja purustajad saab kätte veidi soodsamalt, kuid neid on liikvel vähe.

Õunapurusteid ja presse maaletoov ettevõte OÜ Riksman müüb oma kodulehel Mahlapress.ee nii kruviga, raamiga kui ka veesurvel töötavaid presse, mille hinnad algavad 195 eurost ning kõige kallim ja suurem maksab 955 eurot.

Firma Cider Mill OÜ müüb samuti suures valikus presse ja purusteid. Neil on müügil ka sooduspakkumisega mahlategemise komplektid. Näiteks 22-liitrise kruvipressi ja elektritrelli abil töötava puuviljapurustaja komplekti hind on 349 eurot.

Pressidel sama hinnaklass

Eraldi müüdavate purustajate hinnad jäävad samasse hinnaklassi kui presside hinnad.

Odavaim purustaja, mille Tarbija24 toimetus veebipoodidest leidis, maksis 149 eurot. Sellise hinnaga on käsitsi vändatav purustaja müügil Cider Millis, Mahlapress.ee poes on sama toote hinnaks 229 eurot.

Mahlapresse ja õunapurusteid on võimalik leida ka erinevatest aianduspoodidest. Samas kattub poodide valik veepikauplustes pakutuga, kuid hind on poe juurdehindluse tõttu soolasem.

Pruugitud presse liigub vähe

Kiire pilk maakonnalehtede kuulutusterubriikidele näitas, et lehesabast praegu mahlapressi müügikuulutust ei leia. Interneti kuulutusteportaalides on hetkel müügil paar-kolm korralikumat pressi ja purustit.

Siiski tasub kuulutusteportaalides pakutavale pilk peale heita, sest kasutatud masinate hinnad on soodsamad. 

Isetehtud purusti ja nn vanakooli pressi komplektide hinnad jäävad vahemikku 260-500 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles