Regionaalhaigla: aasta lõpul peame plaanilist haiglaravi pidurdama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ütles, et haigekassa antud mahtude ammendumise tõttu on haigla sunnitud plaanilist statsionaarset ravitööd novembri lõpust alates pidurdama ja osa töötajai puhkusele saatma.


«Regionaalhaiglal on täna võimekust ravida rohkem patsiente, kui meil selleks ravilepingut on. Kuigi oleme igas kvartalis haigekassalt lepingumahtu juurde saanud, on lepingu täitmine nõudlusest ja võimekusest lähtuvalt olnud siiski ennaktempos,» selgitas haiglajuht.

Ta lisas, et kuigi haigekassa on endale võtnud kohustuse tasuda lepingut ületavad ravijuhud koefitsiendiga 0,3, on haigla paraku sunnitud plaanilist statsionaarset ravitööd pidurdama.

Et see toimuks kõige ratsionaalsemal moel, on otsustatud, et ravilepingu plaaniliste tegevusmahtude täitumisel peatatakse neil erialadel plaaniline ravi. See toimub orienteerivalt novembri lõpus, detsembri alguses. Kuna personalil on veel väljavõtmata puhkust, siis kasutatakse seda aega plaanilisteks puhkusteks.

Allik lubas, et erakorraline arstiabi ja plaaniline abi onkoloogilistele haigetele jätkub vastavalt vajadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles