Hoidis: õunad mee ja võiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õun.
Õun. Foto: Toomas Huik

Olustvere hoidistemessil valiti «Ahhaa elamuste» kategoorias kolmandaks Viljandimaalt Karksi vallast pärit Viivika Sarve õunad mee ja võiga. Vaata retsepti!


Õunad mee ja võiga

Koori õunad – soovitavalt antonovka. Eemalda südamikud, lõika õunad ratasteks. Pane pannile kaks supilusikat võid ja kaks supilusikat mett. Kuumuta õunarattad tasasel tulel mee ja või segus. Aseta pärgamendile jahtuma. Lao purki.

Külmkapis säilivad suletuna nädal aega. Kasutada võib garneeringuks küpsetistele, aga ka soolaste toitude juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles