Perearst: naised on meie juurde teretulnud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapseootel naised võivad ka perearsti juurde minna.
Lapseootel naised võivad ka perearsti juurde minna. Foto: Liis Treimann

Perearstikeskuses Sinu Arst töötav Julia Ossipova julgustas perearste rohkem ka naiste probleemidega tegelema ja naisi oma muredega perearsti poole pöörduma.


«Perearstil peab olema soov tegeleda günekoloogiliste haigetega, kuid selleks peavad olema ka töövahendid ja oskused, mis enamasti olemas. Spetsiifilised nn naisteprobleemid on suur väljakutse perearstile, aga ka hea kogemus,» rääkis Ossipova.

Ta lisas, et patsiendile see meeldib, sest perearst on vana tuttav ja tema juurde vastuvõtule pääseb kergemini.

Perearst võib tegeleda kõigega, alates rinnanäärmete suurenemisest vastsündinutel, kuni raseduse jälgimise ja vähieelsete seisunditeni välja.

Perearst saab mõjutada tulevase lapse tervist juba aastaid enne sündi. Kuna sünnitusmajast lahkutakse nüüd varakult, siis on hea ka hilisemate tüsistuste ja sünnitusjärgse depressiooniga perearsti juurde tulla.

Raseduse jälgimise eest sai mullu meil lisatasu 11 perearsti, 25 said lisatasu günekoloogilise läbivaatuse eest. See näitab, et arenguruumi on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles