Soomes kaovad logodega tulemasinad leti alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid.
Sigaretid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Soome uude karmi tubakaseadusse tehakse enne selle jõustumist muudatusi, mille kohaselt peaks kõik tubakafirmasid reklaamivad tooted poodides ostjate silma alt kaduma.

Plaanitavate muudatuste kohaselt keelataks poodides tubakafirmade logosid ja brändinimesid kandvate sigaretikarpide ja välgumihklite nähtaval kohal hoidmine, vahendab Yle.fi.

Nimelt leiab Soomes tubakamüügi ja -reklaami järelevalvega tegelev amet Valvira, et praegusel kujul on plaanitava tubakaseaduse nõrgaks kohaks asjaolu, et tubakabrändide nimed võivad poodides siiski nähtavale jääda ka siis, kui kõik tubakatooted ostjate silma alt eemaldatakse nagu seadus nõuab.

Ometi ei lahenda probleemi lõplikult ka sigaretikarpide ja tulemasinate lettidelt korjamine, kuna seadus ei hakka reguleerima toodete (näiteks logode või tootenimedega riietusesemete) müüki, mis pole otseselt tubakaga seotud.

Ilmselt peab Valvira langetama otsuse, kui kaugel poodide kassadest tubakafirmade  logodega nokkmütside ja riideesemete müüki lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles