Nestor: krokodill ei pääsenud meedikute palkade kallale

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur pani riigi teeneks, et meil kärbiti arstide ja teiste meedikute palku teiste valdkondade töötajate omadest palju vähem, kuid riigikogu liige Eiki Nestor vaidles sellele vastu.

Pevkuri sõnul vähenesid majanduslanguse ajal sotsiaalministeeriumis töötajate palgad 17 protsent, mujal erasektoris 5 ja meedikutel keskmiselt 4 protsenti. Tänu haigekassa reservidele õnnestus tema sõnul tervishoius palku vähem langetada.

Ka järgmisel aastal aset leidev 7 protsenti suuruse rahastamise kasv on tema väitel suurem kui teistes valdkondades.

Riigikogu liige Eiki Nestor ütles seepeale, et vaevalt on siin tegu riigi suure armastusega tervishoiutöötajate vastu. «Lihtsalt kärpekrokodillil ei õnnestunud eravalduses olevatele raviasutustele hambad sisse lüüa,» lausus ta.

Nestori sõnul küsib ka IMF, miks me ei soovi tervishoiu tulubaasi suurendada. «Küsimus on aga selles, kas maksame igaüks ise või kõik koos,» sõnas ta.

Seda, et meedikute palk on Eesti probleem, mis tekitab voolavust teistesse riikidesse, tõdes ka Sarah Thomson WHOst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles