Korteriomanikud on majade renoveerimise suhtes tõrksad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Korteriühistute põhiülesanne on tagada, et kodud oleksid korras ja energiasäästlikud, kuid samas ei julgeta riigi toetusest hoolimata praeguses majandusolukorras riske võtta, tõdeti korteriühistute foorumil.

Korteriühistute juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul näitavad korteriühistute üldkoosolekud, et korteriomanikud on ettevaatlikud ega julge turul olevaid võimalusi arvestades riske võtta, vahendab ERR Uudised.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk nentis samuti, et elanikud on ettevaatlikud ja linna üldpilti vaadates tundub, et renoveerimistöid on tehtud umbes pooltes kortermajades, ülejäänute elanikud on aga passiivsemad.

Võrk ütleb, et lisaks kõhklustele, kas võtta laenu või mitte, on ju asjaolu, et ühistutele, kus on võlgnikud, ei antagi laenu – Võrgu arvates tuleks midagi ette võtta ka selle vastu, et korralikud maksumaksjad peavad vastutama ja kannatama koos võlglastega.

«Need tublid inimesed, need ausad ja kohusetundlikud inimesed ei peaks vastutama nende mittekohusetundlike eest. Võibolla ka siin peaks olema selline tasandusfond, abifond,» pakkus Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles