Toidukorvi hind on hakanud langema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv
Toidukorv Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Konjunktuuriinstituudi hinnanguline toidukorv odavnes septembris juuniga võrreldes 1,2 protsenti, aastases võrdluses on hinnad aga 13,9 protsenti kasvanud.

Eesti Konjunktuuriinstituudi hinnanguline toidukorv, mis peab silmas neljaliikmelise perekonna nädalakulutusi, maksis septembris 66,12 eurot. Prognoosi kohaselt jääb toidukorvi maksumus samale tasemele ka selle aasta neljandas kvartalis.

Võrreldes juuniga on kallinenud kohv-tee, liha, või, mugulsibul ja kanamunad.

Nagu igal aastal on ka tänavu sügisel köögiviljade hinnad sügisel suvistest soodsamad. Kapsas maksis septembris 68,9, kartul 15,6, porgand 15,6 ja õunad 3,9 protsenti vähem kui juunis.

Teraviljasaaduste maksumus toidukorvis vähenes võrreldes juuniga 3,3 protsenti. Leiva-saiatoodete odavnemine hoidis neljaliikmelise pere toidukorvis kokku 0,33 ja jahu, riisi ja kruupide odavnemine ühe sendi nädalas.

Seevastu makaronid kallinesid 2,2 protsenti. Võrreldes juuniga on kallinenud värske liha 4,6, hakkliha 2,5, suitsulihatooted 1,4 ja keeduvorst 0,1 protsenti.

Palju jutuaineks olnud suhkru hind langes septembris juuniga võrreldes 4,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles